Najbolji gol proteklog vikenda postignut u Ukrajini?
Foto: Screenshot

Bomba Ivana Briknera

Najbolji gol proteklog vikenda postignut u Ukrajini?

U nedjelju je odigran susret 12. kola ukrajinskog šampionata između Olimpika iz Donjecka i Oleksandriyje. Olimpik je slavio rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici je bio zaista fantastičan.

Susret ova dva kluba sigurno ne bi bio pretjerano zanimljiv, da nije bilo spektakularnog pogotka Ivana Briknera.

Rezultat na semaforu je bio 0:0 sve do samog finiša, pa su vjerovatni svi oni koji su pratili susret vjerovali da će to biti i konačni rezultat utakmice.

Ipak, u 88. minuti jedan fudbaler Oleksandriye loše ispucava loptu, a ona dolazi do Ivana Briknera koji je uspijeva primiriti, a zatim i uputiti fenomenalan udarac ka golu protivnika. Golman gostiju nije imao nikakve šanse, a Briknerov eurogol je donio pobjedu Olimpiku.

Sa sigurnošću možemo reći da je Brikner postigao jedan od najboljih golova proteklog vikenda u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti