Nadmašio Fergusona: Wenger najdugovječniji trener u PL ikad!
Foto: EPA

Na klupi Arsenala 7583 dana

Nadmašio Fergusona: Wenger najdugovječniji trener u PL ikad!

Menadžer Arsenala Arsene Wenger je od danas najdugovječniji trener u historiji Premier lige.

Ovaj 67-godišnji stručnjak trenira Arsenal još od 1996. godine, a na klupi ovog kluba je proveo tačno 7583 dana.

Wenger je uspio nadmašiti čak i Sir Alex Fergusona, iako je ovaj na klupi Manchester Uniteda proveo više vremena - od 1986. do 2013. godine. S obzirom da se Premier liga u ovom formatu igra od 1992. godine, Ferguson je menadžer Crvenih đavola u Premier ligi bio 7582 dana, jedan dan manje od Arsenea Wengera.

Na trećem mjestu nalazi se David Moyes, koji je Everton trenirao od 2002. do 2013. godine (4082 dana), četvrti je Harry Redknapp (West Ham, 1994.-2001., 2454 dana), a peti najdugovječniji trener u historiji Premier lige je Rafael Benitez (Liverpool, 2004.-2010., 2119 dana).

Arsene Wenger je u Premier ligi predvodio Arsenal na 790 utakmica, od kojih je pobijedio na 457, 193 puta je remizirao a 140 ih je izgubio. Sa Topnicima je osvojio tri titule Premier lige, posljednju 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako se u posljednje vrijeme mnogo pisalo o njegovom odlasku iz Arsenala, Wenger je prije nekoliko sedmica produžio ugovor sa klubom sa Emiratesa na još dvije godine i jasno je da će dodatno učvrstiti na prvom mjestu najdugovječnijih trenera u Premier ligi i pravo je pitanje ko će ga, i hoće li ga iko ikada nadmašiti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi