"Nadam se da će Spalletti ostati i odvesti nas do titule"

Stroorman pred veliki derbi

"Nadam se da će Spalletti ostati i odvesti nas do titule"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sutra igraju veliki gradski derbi protiv Lazija u okviru 34. kola italijanske Serije A.

Roma u ovu utakmicu ulazi pod imperativom pobjede jer žele zadržati drugo mjesto i prednost nad Napolijem, ali i pod imperativom osvete za meč polufinala Kupa Italije kada je Lazio bio bolji. Pred sutrašnji meč igrač Vučice, Kevin Stroorman, izjavio je da je Roma bolji tim od Lazija, ali da to mora dokazati na terenu.

Također, holandski fudbaler je dodao da se nada da će Luciano Spalletti ostati na klupi rimske ekipe jer vjeruje da Roma s njim na čelu može naredne sezone osvojiti Scudetto.

"Spalletti je promijenio menatalitet ekipe. Izgubili smo nekoliko važnih mečeva u predhodnim sedmicama i to se ne smije dešavati. Svi vjerujemo da možemo do Scudetta, ali tu su sitnice koje moramo promijeniti. Nadam se da će Spalletti ostati u Romi jer je on trener koji nam odgovara. Što se tiče ove sezone cilj je da budemo drugi i idemo direktno u Ligu prvaka. Nemamo pravo na kiks sutra", rekao je Strootman.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti