Mourinho spremio zanimljivu razmjenu igrača sa Barcom
Foto: EPA

Želja mu Ivan Rakitić

Mourinho spremio zanimljivu razmjenu igrača sa Barcom

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho u glavi već ima nekoliko transfer opcija za naredne prelazne rokove. Portugalski stručnjak je pogodio sa transferima pred početak ove sezone, ali očito još uvijek nije u potpunosti dobio tim koji želi.

Problem mu za sada predstavlja vezni red. Tu je doveo Nemanju Matića pred početak ove sezone, a Srbijanac mu je već ukazano povjerenje vratio sjajnim partijama. Jose sada želi da u paru sa Matićem igra i trenutni fudbaler Barcelone Ivan Rakitić, a zbog toga je i spremio veoma zanimljiv plan za Katalonce. 

Kako prenose engleski mediji, Jose namjerava Barceloni već tokom januara mjeseca ponuditi francuskog fudbalera Anthonyja Martiala kao zamjenu za Ivana Rakitića. 

Martial je veoma dobar igrač, ali očito nije u prvim planovima kod Mourinha te bi Portugalac rado umjesto njega volio vidjeti Rakitića. S druge strane, Barcelona vjerovatrno ne bi imala ništa protiv da im dođe Martial jer se radi o fudbaleru koji igra na poziciji krilnog napadača, a baš tu Barci fali igrača. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Katalonci su pred start sezone doveli Dembelea iz Dortmunda za više od 100 miliona eura, ali veoma brzo nakon dolaska njega je zadesila povreda zbog koje će van terena vjerovatno biti do januara mjeseca. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti