Mourinho: Ovo je derbi klubova, a ne mene i Guardiole
Foto: EPA

Portugalac pred derbi

Mourinho: Ovo je derbi klubova, a ne mene i Guardiole

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja i Manchester Uniteda u četvrtak igraju veliki gradski derbi u okviru zaostalog meča 26. kola engleskog Premiershipa.

Ova dva kluba bore se za mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka što ovom derbiju daje veliki značaj. City je trenutno četvrti sa 64 boda, dok je United peti sa jednim bodom manje od gradskog rivala. U odnosu na Liveprpool koji je na trećem mjestu sa 66 bodova obje ekipe imaju po dvije utakmice manje.

Pred derbi koji se u četvrtak igra na Etihadu trener Crvenih đavola, Jose Mourinho, izjavio je da u prvi plan treba staviti utakmicu, a ne njema i Pepa Guardiolu, odnosno odnos kojeg imaju ova dva trenera.

"Ovo je derbi klubova za poziciju koja će naredne godine osigurati Ligu prvaka. U prvom planu treba da bude utakmica, a ne ja i Guardiola. Pravilan pristup jeste da se više zanimate utakmicom, a ne time šta ja i on radimo pored terena", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi