Mourinho: Ovaj bod može biti jako važan na kraju sezone
Foto: EPA

Menadžer Uniteda zadovoljan remijem u gradskom derbiju

Mourinho: Ovaj bod može biti jako važan na kraju sezone

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho zadovoljan je nakon remija u gradskom derbiju protiv Cityja. 

Manchester City i Manchester United večeras su na Etihadu podijelili bodova odigravši 0:0 u okviru zaostale utakmice 26. kola Premier lige. 

"Ekipa je u problemu. Imamo mnogo poteškoća u ovom trenutku, a kada sa takvim problemima odigrate ovakvu utakmicu i pokažate odlučnost u derbiju, morate biti zadovoljni na kraju“, rekao je Mourinho i dodao:

"Željeli smo da učinimo više u napadu, da napravimo šanse iz kontranapada. U prvom poluvremenu imali smo dobru kontrolu igre, ali u drugom bilo je teže. Bilo je još gore sa igračem manje, pa smo morali donijeti odluku da se čvrsto borimo i uzmemo bod".

Portugalski stručnjak smatra da ovaj bod može biti važan na kraju sezone. 

"Mislim da neki ljudi zaboravljaju razliku u odnosu na Liverpool koja je dva boda. Zato ovaj bod večeras može da bude jako važan za nas na kraju sezone“, poručio je Mourinho. 

On je u svom stilu prokomentarisao isključenje Fellainija. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam vidio taj detalj, ali pretpostavljam da je bio crveni. Mada, ne treba zaboraviti ni da je i Aguero iskusan, lukavi Argentinac“, rekao je Mourinho. 

Manchester United se nakon ovog remija nalazi na petoj poziciji sa 64 boda, dok je City na četvrtoj poziciji sa bodom prednosti, a Liverpool ima dva boda prednosti i nalaze se na trećoj poziciji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi