Mourinho godišnje zarađuje duplo više od Guardiole

Najplaćeniji trener na svijetu

Mourinho godišnje zarađuje duplo više od Guardiole

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho proteklog ljeta odlučio je preuzeti trenersko mjesto Manchester Uniteda.

Mourinho je sredinom prošle sezone dobio otkaz u Chelseaju, ali je na novi angažman čekao svega nekoliko mjeseci. Dolaskom u Manchester United portugalski stručnjak je postao najplaćeniji trener na svijetu.

Nekoliko dana prije Pep Guardiola je predstavljen kao novi trener Manchester Cityja što je značilo da ćemo ponovo gledati njihov okršaj. Zanimljivo je da Mourinho godišnje zaradi duplo više od nekadašnjeg trenera Barcelone i Bayerna.

Mourinho u Unitedu ima godišnju platu od 13,8 miliona funti, a uključujući sponzorske ugovore njegova godišnja zarada iznosi 24,2 miliona eura. S druge strane, Guardiola ima samo godišnju zaradu u Cityju koja iznosi 12,5 miliona funti i po tome je peti na listi najplaćenijih trenera na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema France Football, na ovoj listi na drugom mjestu nalazi se selektor Kine, Marcello Lippi, koji zarađuje godišnje 20,3 miliona funti, dok iza njega idu Laurent Blanc i Carlo Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi