"Morao sam se izmaknuti da Kvesić potpiše za Hajduk"

Intrigantni podaci o transferu

"Morao sam se izmaknuti da Kvesić potpiše za Hajduk"

Intrigantne podatke o transferu Josipa Kvesića u Hajduk otkrio je njegov bivši menadžer Edvin Kurtagić.

Nakon što je otac fudbalera Frane Vojkovića u javnost plasirao priču da su u Hajduku insistirali da njegov sin potpiše ugovor sa menadžerom Vukmilom Vukmiricom, odlučio se oglasiti i Edvin Kurtagić koji je imao slično iskustvo.

Kvesić, kako je naveo Kurtagić, nije mogao potpisati za Hajduk sve dok ga nije preuzeo pomenuti menadžer Vukmirica.

"Osam godina sam bio menadžer Josipa Kvesića. On je još prije nekoliko godina kao igrač Željezničara trebao doći na Poljud, ali sarajevski klub je tada tražio odštetu i posao je propao, a Josip je u međuvremenu otišao u Tursku. Ljetos je Hajduk opet tražio lijevog beka pa sam porazgovarao s Pušnikom koji mi je rekao da ga Josip zanima i da će se klub javiti. Nekoliko dana kasnije zove mene Josip i kaže mi da ima poziv Hajduka", rekao je Kurtagić za Sportske novosti i nastavio: 

"Nije mi bilo jasno zašto klub zove igrača, a ne njegova zakonitog zastupnika, a tada mi je Josip priznao da postoji problem i da Hajduk insistira da on dođe na Poljud, ali bez menadžera. Odlučio sam mu izaći ususret, jer on je svakako želio u Hajduk. I nakon što je došao na Poljud, odjednom ga preuzima menadžer Vukmirica i dogovara taj transfer."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Da mi nije žao Josipa, već bih podnio sudsku tužbu, ali nikako mi nije jasno kako se Hajduk mogao tako srozati... Ja sam se morao maknuti da bi ga Vukmirica mogao dovesti u Hajduk. Ili transfera ne bi bilo. Dovoditi igrača na takav način ispod je svake razine bilo kakvog kluba, a kamoli jednog Hajduka", ispričao je Kurtagić. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi