Monchi prvo pojačanje u Romu dovodi iz Barcelone?
Foto: EPA

Denis Suarez na meti Vučice

Monchi prvo pojačanje u Romu dovodi iz Barcelone?

E. Čaušević

Sredinom ove sedmice Roma je zvanično potvrdila da je novi sportski direktor ovog kluba legendarni Monchi.

Prethodnih dvadesetak godina Monchi je obnašao ovu funkciju u Sevilli i poznat je po tome što zna "ubosti" pravo pojačanje. Roma je upravo zbog toga dovela Monchija jer želi da konačno izbori svoje mjesto u vrhu evropskog fudbala. Novi sportski direktor Vučice je odmah krenuo s poslom, a već se uveliko špekuliše koga će dovesti ovog ljeta u Romu.

Italijanski mediji objavili su danas da je Monchi u kontaktu s Barcelonom, te da će pokušati dovesti Denisa Suareza u Rim. Njegov cilj je da Suarez dođe na ljeto na posudbu, a zatim će Roma otkupiti ugovor ovog 23-godišnjeg veznjaka ukoliko budu zadovoljni njegovim partijama.

Suarez je igrao u Sevilli na posudbi na nagovor Monchija, ali je Barca odlučila da ga vrati u klub jer bi on trebao biti zamjena za Xavija. Ovaj igrač Barce je jedna od želja novog sportskog direktora Rome, ali sigurno da nije jedini na toj listi. Bit će zaista zanimljivo vidjeti koga će Monchi ovog ljeta dovesti na Olimpico.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi