Mladi Belgijanac pojačao napad Wolfsburga
Foto: Wolfsburg

Landry Dimata potpisao petogodišnji ugovor

Mladi Belgijanac pojačao napad Wolfsburga

Wolfsburg je realizovao transfer talentovanog napadača Landryja Dimate iz Oostendea, a Vukovi će belgijskoj ekipi za njegove usluge morati platiti 10 miliona eura.

Mladi 19-godišnji napadač je potpisao petogodišnji ugovor sa Wolfsburgom, nakon što je impresionirao svojim partijama u belgijskog prvoligašu Oostendeu.

"Dimata je mlad, svestran napadač, a njegov potencijal za razvoj je nešto na šta smo obraćali pažnju već neko vrijeme", izjavio je sportski direktor Wolfsburga Olaf Rebbe.

"Presretni smo što smo osigurali njegove usluge. Landryja karakteriše ekstremna brzina i nevjerovatna odlučnost. On će se sigurno još razvijati", dodao je Rebbe.

Dimata je nastupao i za mladu reprezentaciju Belgije, a u dresu Oostendea je prošle sezone u 24 ligaška nastupa postigao 11 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Veoma sam zahvalan Wolfsburgu na prilici da igram u Bundesligi. Namjeravam se odužiti dobrim partijama", izjavio je Dimata, te dodao:

"U Wolfsburgu ću igrati sa mnogo velikih igrača, od kojih mogu puno toga naučiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi