Mlada reprezentacija Srbije upisala poraz protiv Irske

Vršnjaci iz Irske slavili sa 2:1

Mlada reprezentacija Srbije upisala poraz protiv Irske

E. Ganibegović

Reprezentacija Srbije do 19 godina je u okviru trećeg kola Evropskog prvenstva poražena od vršnjaka iz Irske sa 2:1.

Srbija je bila bolji protivnik u prvih 45. minuta, pa su tako preko Ilića u 29. minuti utakmice stigli do vodstva, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Irska je u drugom dijelu meča zaigrala mnogo bolje. U 59. minuti su uspjeli stići do izjednačenja preko O' Connora, a nedugo zatim u 70. minuti su u potpunosti preokrenuli rezultati i stigli u vodstvo od 2:1, a strijelac je bio Farrugia. 

Mladi Orlovi nisu uspjeli doći do izjednačenja, te su tako upisali svoj prvi poraz na Evropskom prvenstvu. 

Nakon ove utakmice Irska je zasjela na prvo mjesto sa sedam osvojenih bodova, dok je Srbija druga sa šest bodova. Na trećem mjestu je Cipar sa tri boda, a na posljednjem mjestu se nalazi Azerbejdžan sa jednim osvojenim bodom. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi