Misterija iz finala 1998. godine još uvijek nije riješena

Šta se desilo Ronaldu i Brazilu?

Misterija iz finala 1998. godine još uvijek nije riješena

E. Čaušević

Brazil je 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj bio glavni favorit za osvajanje titule, ali onda se noć prije finala desilo nešto što niko još uvijek nije uspio da objasni.

Reprezentacija Brazila u Francuskoj je igrala fenomenalno na krilima nevjerovatnog Ronalda koji je terorisao odbrane ekipa protiv kojih je njegov tim igramo. Prema očekivanjima Brazilci su stigli do finala u Parizu gdje ih je čekao domaćin Francuska. Iako su svi ičekivali pobjedu Karioka na kraju su Francuzi predvođeni Zidaneom sa visokih 3:0 slavili u finalu i postali svjetski prvaci.

Ipak, da nešto nije bilo u redu najbolje se vidjelo na Ronaldu koji je djelovao kao da ne zna gdje se nalazi. Dan kasnije objavljeno je da je napadač Brazila imao zdravstvenih problema noć pred finale, a šta mu se desilo još uvijek je misterija.

Nekadašnji reprezentativac Brazila, Leonardo, objasnio je šta se dešavalo noć prije finala, ali i koliko su svi bili u išćekivanju da li će Ronaldo biti spreman da zaigra u velikom finalu protiv Francuske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ronaldo je otišao na spavanje, bio je cimer s Roobertom Carlosom i sve je bilo normalno. U toku noći čuli smo kako Ronaldo vrišti od bolova u stomaku i nikome nije bilo jasno šta se dešava. Povraćao je nekoliko minuta i nekada je pred zoru otišao u bolnicu. Mislili smo da neće igrati, već smo svi pričali s Edmundom koji je trebao početi umjesto njega", rekao je Leonardo, te nastavio:

"Otišli smo na stadion, a Ronaldo je bio i dalje u bolnici. Kad smo počeli da se zagrijavamo došao je i rekao da želi igrati. Narednih 20 minuta bio je u sobi s trenerom, a mi smo svi čekali šta će se desiti. Nismo se ni zagrijali već smo posmatrali i čekali Ronalda. On se pojavio i bio je u prvom sastavu. Svi smo bili uzdrmani zbog svega pa nije ni čudo što smo izgubili sa 3:0. Šta se desilo Ronaldu niko ne zna, postoje razne priče, ali ja mislim da ništa nije bilo slučajno".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi