Minimalne gostujuće pobjede Seville, Bilbaoa i Leganesa
Foto: EPA

La Liga, 2. kolo

Minimalne gostujuće pobjede Seville, Bilbaoa i Leganesa

Teme:

Danas su već odigrane tri utakmice drugog kola španske La Lige, a sve tri su završene identičnim rezultatom, slavili su gosti s minimalnih 0:1. Sevilla je savladala Getafe, Leganes je bio bolji od Espanyola, a Athletico Bilbao od Eibara.

Sevilla je uspjela savladati Getafe u gostima, iako su domaćini imali veći broj prilika, od kojih su neke bile izuzetno opasne.

Prijetili su uglavnom Molina i Fejr, ali domaćini nisu uspjeli realizovati svoje šanse, dok je Sevilla svoju priliku iz 83. iskoristila. 

Gabriel Mercado je odlično ubacio, a Ganso majstorski pogodio petom za, ispostavit će se, konačnih 0:1.


Getafe je i nakon gola Seville imao priliku da dođe do poravnanja, ali je Sergio Rico sjajno odbranio Molinin šut u 85. minuti. 

Muriel je u sudijskoj nadoknadi imao priliku postići gol za ubjedljiviju pobjedu Seville, ali je golman Getafea odlično odbranio njegov pokušaj.

Leganes je gostovao na stadionu Espanyola i uspio doći do sva tri boda. Iako je Espanyol imao nekoliko dobrih prilika, jedini gol na utakmici je postigao fudbaler Leganesa, Mantovani, u 27. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nešto ranije je i Athletico Bilbao uspio doći do minimalne gostujuće pobjede nad Eibarom. Junak Athletica je bio, po ko zna koji put, iskusni Aritz Aduriz koji je pogodio u 38. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti