"Milinković-Savić ne ispunjava tri uslova da igra za Srbiju
Foto: EPA

Tako kaže selektor Muslin

"Milinković-Savić ne ispunjava tri uslova da igra za Srbiju

Selektor nogometne reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je da Sergej Milinković-Savić mora ispuniti tri uslova ukoliko želi igrati za državni tim. 

Javnost u Srbiji već dugo očekuje da nogometaš Lazija debituje za Orlove. Iako igra izvanredno u Italiji i jedan je od najboljih veznih igrača Serije A, selektor Muslin ističe da se Milinković-Savić ne uklapa trenutno u njegovu koncepciju reprezentacije Srbije, ali da mu vrata nisu zatvorena. 

"Sergej konkuriše za Svjetsko prvenstvo, kao i ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidim razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kad je riječ o sistemu i o igračima koje sam pozivao", kazao je Muslin, te nastavio: 

"Kad saradnici i ja budemo procijenili da Sergej treba da dobije poziv, dobit će ga. Kod mene tri stavke odlučuju da li igrač treba igrati u reprezentaciji. To su fudbalski kvalitetu, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, dobit će poziv", istakao je za Informer. 

Na konkretno pitanje koji to uslov Sergej trenutno ne ispunjava, Muslin odgovara diplomatski.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne mogu da kažem. Vjerovatno nešto ne ispunjava, čim nije pozvan".

I dok Muslin smatra da mu Milinković-Savić nije potreban, italijanski mediji sve više pišu o tome da će ovaj veznjak Lazija karijeru nastaviti u Juventusu. Navodno je Max Allegri uspio uvjeriti šefove u Torinu da ''razbiju blagajnu'' i izdvoje značajnu količinu novca za njegovo dovođenje. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi