Messijevo pismo FIFA-i nasmijalo cijeli svijet

Nije moglo biti više ironije

Messijevo pismo FIFA-i nasmijalo cijeli svijet

E. Čaušević

Kapiten reprezentacije Argentine, Lionel Messi, dobio je četiri meča suspenzije nakon vrijeđanja pomoćnog sudije na utakmici protiv Čilea.

Argentina je prije nekoliko dana na domaćem terenu savladala Čile sa 1:0, a jedini gol postigao je Messi. Međutim, Argentinac je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka verbalno napao pomoćnog sudiju jer je bio nezadovoljan njegovim odlukama.

FIFA je jučer objavila da je pokrenuta istraga protiv Messija, a svega nekoliko sati nakon toga stiglo je saopštenje da je kapiten Gaučosa kažnjen sa četiri utakmice suspenzije. To se desilo nekoliko sati pred meč s Bolivijom u kojem su Argentinci doživjeli neočekivan poraz.

Ovu žestoku kaznu FIFA-e danas je osudila i Barcelona, a FS Argentine je najavio da će uložiti žalbu. Španski mediji objavili su danas da je Messi poslao pismo FIFA-i koje je nasmijalo fudbalsku javnost. Messi je na ironičan način pokušao da objasni šta se desilo nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Svoje riječi nisam uputio pomoćnom sudiji. Samo sam ih rekao onako naglas", poručio je ironično Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi