Messi: Postoji obostrano poštovanje između mene i Ronalda

Argentinac najviše hvalio Rooneyja

Messi: Postoji obostrano poštovanje između mene i Ronalda

E. Čaušević

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo već godinama dominiraju u svijetu fudbala, a u 2016. godini bio je uspješniji Portugalac koji je osvojio svoju četvrtu Zlatnu loptu.

Messi je i dalje ispred zvijezde Real Madrida jer ima pet osvojenih Zlatnih lopti i sigurno je da je pred nama uzbudljiva godina i nova borba između ovog dvojca. Argentinski fudbaler za španske mediji izjavio je da između njih postoji obostrano poštovanje.

"Postoji obostrano poštovanje. Ja njega smatram velikim igračem koji je postigao sjajne stvari upravo zbog toga što je takav. Moja motivacija uvijek dolazi iz toga da Barceloni i Argentini želim pobjede, a navijačima sreću- Ja sam na drugom mjestu što se tiče individualnih uspjeha", rekao je Messi.

Također, Messi je dodao da je Wayne Rooney jedan od najboljih fudbalera ove generacije, te da prema njemu ima nevjerovatno poštovanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tokom godina igrali smo protiv mnogih engleskih i evropskih klubova, mnogo sjajnih igrača, ali ipak najveće poštovanje ima Rooney. On toliko godina igra na vrhunskom nivou i sigurno je jedan od najboljih igrača u ovoj generaciji", dodao je Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi