Menadžer tvrdi: Banega je 99% u Španiji
Foto: EPA

Argentinac napušta Inter

Menadžer tvrdi: Banega je 99% u Španiji

Nedavno su se pojavile špekulacije da je i francuski velikan Paris Saint-Germain zainteresovan za usluge fudbalera Intera Evera Banege, ali njegov menadžer tvrdi da je on veoma blizu odlaska u Španiju.

Marcelo Simonian, menadžer Evera Banege, ipak nije želio otkriti da li će Argentinac karijeru nastaviti u Espanyolu ili Sevilli, s obzirom da su se oba kluba dovodila u vezu sa mogućim Baneginim transferom.

"Ever će 99% posto otići u Španiju i to za sumu mnogo manju od 13 miliona eura, što je cifra koja kruži po medijima u zadnje vrijeme", izjavio je Simonian, te još dodao: "Dogovor je postignut."

Dakle, krajnja Banegina destinacija je i dalje nepoznata, a zadnjih dana se špekulisalo da je ponuda Espanyola od 10 miliona eura bila preniska, iako transfer u ovaj klub i dalje nije demantovan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, čini se da Banegu zaista očekuje povratak u La Ligu, čak iako su se pojavile glasine da ga njegov nekadašnji trener iz vremena u Sevilli, Unai Emery, želi vidjeti u PSG-u.

Banega je prošlog ljeta stigao u Inter nakon što je njegov ugovor sa Sevillom istekao, ali se nije uspio nametnuti u italijanskoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi