Medel pohvalio Džeku, pa ga usporedio s Bendtnerom
Foto: EPA

Čileanac o duelu Intera i Rome

Medel pohvalio Džeku, pa ga usporedio s Bendtnerom

M. Šljivak

Inter i Roma u nedjelju igraju veliki derbi 26. kola italijanske Serie A.

Biće to duel timova koji se bore za plasman u Ligu prvaka, a eventualnom pobjedom Vučica bi ta vrata Nerazzurrima zatvorila, jer bi ih ostavili daleko od trećeg mjesta.

Najveća opasnost po tim iz Milana u ovom meču biće Edin Džeko, a jedan od onih koji će pokušati zaustaviti bh. napadača biće omaleni Čileanac Gary Medel.

Zanimljivu izjavu je pred meč s Romom dao ovaj 29-godišnji fudbaler, koji b

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Je li mi problem što je Džeko visočiji od mene? To je najmanji problem. Više se brinem zbog činjenice da je Džeko izuzetan napadač i koji koristi gotovo svaku priliku da postigne gol. Biće potrebna velika koncentracija kako bi se on zaustavio. Igrao sam protiv napadača slične konstitucije. Recimo, dobro sam zaustavio Bendtnera", rekao je Medel pred meč protiv Rome.

Ovaj fudbaler je tokom ove sezone odigrao ukupno 14 utakmica za Inter, a uglavnom je igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi