Marchisio: Ne smijemo propustiti i ovu priliku
EPA

Fudbaler Stare dame pred veliko finale Lige prvaka

Marchisio: Ne smijemo propustiti i ovu priliku

Juventus će u subotu odmjeriti snage sa Real Madridom u finalu Lige prvaka, a veznjak Stare dame Claudio Marchisio priznaje da njegova ekipa ne smije propustiti još jednu šansu da dođe do trofeja.

Juventus je prije dvije godine poražen u finalu Lige prvaka od Barcelone, a novu šansu za osvajanje prestižnog takmičenja imaće ove subote.

"Ovo je drugi put da imamo priliku osvojiti trofej. U karijeri jednog fudbalera ne postoji garancija da ćete uvijek dobijati priliku da igrate u ovako važnim utakmicama", izjavio je Marchisio, pa nastavio:

"Dobili smo drugu priliku i ne smijemo je propustiti, jer Liga prvaka je veliko dostignuće, a mi smo do sada imali sjajnu sezonu tako da je moramo završiti pobjedom."

"Finala nisu kao polufinala ili četvrtfinala gdje se igraju dvije utakmice, pa se možete 'spasiti' u revanšu. Ovo je samo jedna utakmica i biće uspona i padova kao i u svakom finalu", rekao je italijanski fudbaler, te se osvrnuo na protivnike:

"Moramo biti pažljivi, zbog jednostavnog razloga što oni imaju odlične igrače koji mogu promijeniti tok događaja važnim golom u svakom momentu."

"Oni imaju Ronalda koji se dosta promijenio u proteklim godinama. On je postao glavni napadač, u poređenju sa Benzemom koji se sada puno više kreće."

"Ronaldo je postao prava prijetnja u kaznenom prostoru, tako da moramo obratiti pažnju na njega, ali i mnoge druge igrače poput Isca ili Luke Modrića", izjavio je Marchisio, te dodao za kraj:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Spremni smo. Poznajemo ih i jedva čekamo da dođe vrijeme za igru."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi