Mancini: Nema ništa od mog dolaska u Leicester

Objasnio i zašto

Mancini: Nema ništa od mog dolaska u Leicester

E. Čaušević

Nekadašnji trener Intera i Manchester Cityja, Roberto Mancini, u medijima se spominjao kao glavni kandidat za mjesto trener Leicestera.

Mancini je pred početak ove sezone odlučio da napusti Inter nakon što sukoba sa čelnicima kluba. U četvrtak navečer Leicester je objavio da Claudio Ranieri više nije trener ovog kluba, a engleski mediji prenijeli su da je Roberto Mancini glavni kandidat za upražnjeno mjesto trenera aktuelnog prvaka Engleske.

Ipak, Mancini se oglasio danas, te je za mediji u Italiji rekao da nije razgovarao s čelnicima Leicestera i da nema istine u tome da će on biti nasljednik Ranierija na King Power stadionu.

"Nisam razgovarao s čelnicima Leicestera, tako da nije istina da ću karijeru nastaviti u tom klubu. Tim se nalazi u krizi ove sezone, ali to nije trebao biti razloga se Ranieri otpusti nakon svega što je ostvario. Ne vjerujem da su igrači radili protiv njega, ali nakon svega što sam vidio u fudbalu ni to me ne bi iznenadilo. Ne želim da idem u klub u kojem vlada takva atmosfera", rekao je Mancini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi