Mancini: Džeko je i u Cityju redovno postizao golove

Italijanski stručnjak o bh. napadaču

Mancini: Džeko je i u Cityju redovno postizao golove

E. Čaušević

Fudbaleri Intera i Rome u nedjelju navečer na Meazzi igraju derbi 26. kola italijanske Serije A.

Obje ekipe nalaze se u jako dobroj formi u posljednje vrijeme, te će sigurno u meč ući s imperativom pobjede. Roma je trenutno druga na tabeli Serije A i želi sa nova tri boda nastaviti prijetiti lideru Juventusu, dok su Interi potrebni bodovi u borbi za nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Pred nedjeljni meč oglasio se i nekadašnji trener Intera, Roberto Mancini, koji je rekao da jedva čeka meč u Milanu. Mancini je dodao da ga ne iznenađuje forma Edina Džeke jer on savršeno zna koliko bh. napadač može pružiti.

"Sigurno da će to biti otvorena utakmica i možemo očekivati bilo kakav rezultat u korist obje ekipe. Jedva čekam meč jer će i Inter i Roma ići na tri boda. Edin Džeko? Znam njega jako dobro jer sam ga trenirao u Manchester Cityju. Prva sezona u novoj ligi nikada nije lagana, a Seria A je za napadače možda i najteža", rekao je Mancini, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Džeko je uvijek postizao golove i normalno je da to sada radi u Romi. Uvijek je dobro igrao u Cityju, te je redovno bio strijelac. Sada igra redovno i to mu dosta pomaže. Kada ste standardni onda imate dosta više prostora za napredak".

Italijanski stručnjak na kraju razgovora morao je odgovoriti na pitanje ko će na kraju sezone osvojiti Scudetto. Mancini je rekao da će to biti Juventus iako je još uvijek moguće da se neki drugi klub nađe na kraju na prvoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi