Mahrez na putu prema Barceloni
Foto: EPA

Napušta Leicester

Mahrez na putu prema Barceloni

M. Šljivak

Alžirski fudbaler Riyad Mahrez vjerovatno će na ljeto napustiti ekipu Leicestera.

Nova destinacija ovog fudbalera mogla bi biti Barcelona, ali čini se kako ni ovaj transfer neće biti nimalo mali. Navodno, Leicester za usluge ovog fudbalera traži čak 40 miliona funti.

Mahrez je na sebe privukao veliku pažnju igrama u prošloj sezoni kada je bio glavni igrač Lisica na putu do prve titule prvaka u klupskoj historiji.

Imao je i prošlog ljeta veliki broj ponuda. Međutim, odlučio se na ostanak na King Poweru i važan je kotač tima i ove sezone, ali ovog puta u borbi za opstanak.

Sada je čini se došlo vrijeme za odlazak. Leicester je spreman pustiti svog najboljeg fudbalera i traže 40 miliona funti.

Ipak, poznato je da Barcelona ne štedi kada je dovođenje igrača u pitanju, a Mahrez bi na Nou Campu mogao biti zamjena za Ardu Turana, koji je najavio odlazak.

Član Leicestera Mahrez je postao 2014. godine, a stigao je za svega pola miliona funti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi