Liverpool se provukao protiv niželigaša

FA Kup Engleske

Liverpool se provukao protiv niželigaša

E. Škorić

Liverpool i Newcastle u ponovljenim susretima trećeg kola engleskog FA kupa izborili su prolaz dalje.

Newcastle je na St. James Parku savladao Birmingham s 3:1. Nakon što je u prvom susretu bilo 1:1, izabranici Rafe Beniteza večeras su bili sigurni.

Ritchie je golom s bijele tačke u devetoj minuti omogućio Newacstleu prednost, a Gouffran je u 34. minuti povisio na 2:0, da bi Birmingham u 71. minuti preko Cotterilla smanjio, ali ne i izbjegao eliminaciju. U 92. minuti prolaz domaćih ovjerio je Rithie drugim golom na utakmici.

Liverpool je na Anfieldu zakazao protiv niželigaša Plymoutha, ali je u revanšu, kao gost, ostvario minimalnu pobjedu i očekivano se plasirao u četvrtu rundu najstarijeg takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedni pogodak za momčad Jurgena Kloppa postigao je Lucas Leiva u 18. minuti na asistenciju Philippea Coutinha. I ovaj put je Klopp dao šansu nekim igračima koji manje igraju, a ovaj put mu se to nije odbilo o glavu.

Southampton je protiv Norwicha slavio s 1:0 i to kasnim golom Shanea Longa. 



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi