Lewandowski u šestoj minuti nadoknade 'poništio' Ibiševića

Remi Herthe i Bayerna

Lewandowski u šestoj minuti nadoknade 'poništio' Ibiševića

Odigrano je pet utakmica 21. kola Bundeslige koje je bez sumnje obilježio meč Herthe i Bayerna, koji je završen rezultatom 1:1.

Aktuelni i vjerovatno budući prvak Njemačke gostovao je u Berlinu, gdje se do posljednjih trenutaka utakmice nalazio pred tek drugim porazom u ovoj sezoni Bundeslige. Hertha je imala prednost od 1:0 koju joj je donio naš napadač Vedad Ibišević, koji je u 21. minuti na asistenciju Plattenhardta matirao Neuera.

Za Ibiševića je ovo bio deveti pogodak u sezoni, ali prvi još od utakmice s Mainzom koja je odigrana 27. novembra 2016. godine. 


Bayern je na sve načine pokušavao izbjeći poraz, a nagrada je stigla u šestoj minuti sudijske nadoknade kada je Robert Lewandowski pogodio za 1:1 i šokirao sve na stadionu u Berlinu.

Kiks Bayerna najbolje je iskoristio Dortmund, koji se uspio barem malo približiti Bavarcima. Borussia je na svom terenu savladala Wolfsburg sa 3:0, a golove su postizali Bruma (20', autogol), Piszczek (48') i Dembele (59'). Vrijedi istaći da je na današnjoj utakmici na Signal Iduna Parku bio zatvoren famozni 'Žuti zid'., stoga je utakmici prisustvovalo "samo" 56 hiljada gledalaca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim utakmicama, Werder je kao gost savladao Mainz sa 2:0 a istim rezultatom je slavio i Ingolstadt protiv Frankfurta.

Domaću pobjedu ostvario je Hoffenheim protiv Darmstadta. Bilo je 2:0, a oba gola na utakmici je postigao Kramarić, prvi u 64. minuti a drugi iz penala u sudijskoj nadoknadi . Ermin Bičakčić je odigrao svih 90 minuta uz žuti karton, dok je na drugoj strani Vrančić u igru ušao već u 33. minuti zbog povrede Rosenthala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi