Kraj velike ljubavi na Emiratesu
Foto: EPA

Wilshere napušta Arsenal

Kraj velike ljubavi na Emiratesu

M. Šljivak

Veznjak Jack Wilshere mogao bi u toku sutrašnjeg dana napustiti ekipu Arsenala.

Kako navode engleski mediji, londonski Arsenal je sa turskim Trabzonsporom dogovorio jednogodišnju pozajmicu veznjaka Jacka Wilsherea (25), koji nije u planovima menadžera Topnika Arsenea Wengera.

Wilshere odavno već nema šta da traži na Emiratesu. Klub je pokušavao na sve načine da ga se riješi, a protekle sezone je bio na posudbi u Bournemouthu.

Tako će još jedna transfer saga već sutra biti gotova. Trabzonspor će dobiti veliko pojačanje za ostatak sezone, a Wilshere novu šansu za igru koju u Arsenalu ne bi dočekao.

Ovaj 25-godišnji veznjak se ovog ljeta povezivao s mnogobrojnim klubovima. Spominjali su se West Ham, Milan i Betis, ali na kraju će kako stvari stoje završiti u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prelazni rok u Turskoj traje do 8. septembra, a veznjaka ugovor sa Topnicima veže do juna naredne godine.

Jack Wilshere je pored posudbi u Bolton i Bournemouth, kompletnu igračku karijeru proveo u redovima tima iz Londona, ali je očigledno ovo njegov kraj ljubavi s Arsenalom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi