Koln uputio izvinjenje, ali i "napao" Arsenal
Foto: EPA

Nakon sinoćnje utakmice Lige Evrope

Koln uputio izvinjenje, ali i "napao" Arsenal

Meč koji su sinoć, u okviru Lige Evrope, odigrali Arsenal i Koln počeo je sa sat vremena zakašnjena zbog velikih gužvi na, i ispred, Emiratesa koje su izazvali navijači njemačkog bundesligaša.

U London je stiglo izeđu 20.000 i 30.000 hiljada simpatizera Jarčeva, iako je za gostujuće navijače bio predviđen puno manji broj ulaznica.

Stvorile su se velike gužve na kapijama Emiratesa, a navijači Arsenala su na ulazak čekali sve dok se nije "raščistila" situacija s navijačima Kolna. Za to vrijeme određen broj njemačkih navijača je pokušavao na silu ući na stadion, dok su oni, koji su imali ulaznice, započeli tuću s osiguranjem na tribinama Arsenalovog stadiona.

Nakon svih problema koje su prouzrokovali njihovi navijači, oglasili su se i iz Kolna. Njemački klub je osudio ponašanje određenog broja svojih navijača, ali i iskoristio priliku da "osudi" Topnike zbog slabe organizacije sureta, premalog broja karata za gostujuće navijače i visokih cijena ulaznica u preprodaji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Koln je, na svojoj zvaničnoj stranici, izdao dugačko obavještenje, a kada je riječ o neredima koje su pravili njihovi navijači, Jarčevi su poručili sljedeće:

"FC Koln želi istaći da, apsolutno, nema opravdanja za činjenicu da je grupa tzv. izgredinka prijetila, vrijeđala, pa čak i napadala pripadnike osiguranja i policajce, bez ikakvog razloga. Želimo se ograditi od takvog ponašanja."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi