Kolašincu 90 minuta u remiju Schalkea

Njemačka Bundesliga, 30. kolo

Kolašincu 90 minuta u remiju Schalkea

Fudbaleri Schalkea i Leipziga podijelili su bodove u meču 30. kola Bundeslige odigravši 1:1 na Veltins Areni.

Gosti su poveli sa 1:0 u 14. minuti pogotkom Wernera i to nakon asistencije Bernarda. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremana.

Nastavak je ipak donio izjednačenje Liverpoola i to u prvoj minuti drugog poluvremena, a strijelac je bio Huntelaar. Do kraja je viđena još samo jedna prilika i to za goste, ali Sabitzer je iz slobodnjaka šutirao preko gola. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za domaću ekipu.

Schalke je nakon ovog remija ostao na 11. mjestu sa 38 bodova, dok je Leipzig još uvijek drugi sa osam bodova manje od lidera Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi