Kimmich: Ne nedostaje mi Guardiola

Vezista Bayerna

Kimmich: Ne nedostaje mi Guardiola

Vezista Bayerna iz Minhena Joshua Kimmich poručio je da mu ne nedostaje španski trener Pep Guardiola.

Guardiola je Kimmicha doveo u Bayern iz Leipziga te mu pružio šansu u prvoj postavi, a ovaj je to znao iskoristiti te je sada jedan od najperspektivnijih veznjaka u ligi.

Ipak, Kimmich poručuje da mu Guardiola ne nedostaje otkad je otišao u Manchester City jer su takve stvari u fudbalu normalne.

"Ne nedostaje mi Guardiola. To su stvari koje su normalne u fudbalu. Imao sam u Leipzigu trenera koji mi je zaista pomogao da mnogo napredujem, Alexandera Zornigera. Nije loša stvar kada imate tokom karijere različite trenere, zato jer vas oni uče različitim stvarima. Naravno, veliko mi je zadovoljstvo što je Guardiola imao povjerenja u mene. On mi je mnogo pomogao da napredujem prošle sezone", rekao je Kimmich.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kimmich je ove sezone odigrao 14 mečeva u Bundesligi te je postigao četiri gola. Osim toga, postigao je i tri pogotka u Ligi šampiona na pet mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi