Kek: Nemoguće je igrati Evropsku ligu s ovim kadrom
EPA

Trener Rijeke bijesan

Kek: Nemoguće je igrati Evropsku ligu s ovim kadrom

Rijeka nije uspjela preskočiti posljednju prepreku i plasirati se u grupnu fazu Lige prvaka. 

Hrvatskom šampionu je u uzvratnoj utakmici odigranoj na Rujevici presudio Marko Marin (1:0), pa je tako Olympiakos s ukupnih 3:1 prošao dalje. 

Nakon utakmice trener Matjaž Kek je bio zadovoljan načinom na koji su igrali njegovi izabranici, ali ne i stanjem u klubu... 

"Čestitam Olympiakosu i želim im sreću. Čestitam mojim igračima na želji, veliki komplimenti, dali su sve od sebe. Kao sportašu je najgore kad primaš čestitke, a izgubio si", izjavio je, između ostalog, trener Rijeke i potom se osvrnuo na šanse u Evropskoj ligi.

"S ovim kadrom će biti nemoguće. Nedostajao nam je igrač ili dva da bismo se mogli ozbiljno suprotstaviti Olympiakosu. Mi smo napravili neke pogreške prije početka sezone, mogli smo bolje predvidjeti neke situacije. Tu ne mislim na igrače, nego na nas oko terena."

"Previše se priča o novcu, a do uspjeha dolaze organizirane momčadi koje imaju sustav. Čestitam Mariboru što je treći put ušao u Ligu prvaka, evo to je dokaz da se u elitu može i s malo novaca. Sada se trebamo posložiti i vidjeti što nas dalje čeka. No, to je posao kancelarije...", istakao je Kek. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije