Kapić strijelac u pobjedi Gorice protiv Olimpije

Novi gol mladog bh. igrača

Kapić strijelac u pobjedi Gorice protiv Olimpije

E. Čaušević

Fudbaleri Gorice danas su na gostovanju u Ljubljani savladali Olimpiju (2:1) u meču 26. kola Prve lige Slovenije.

Olimpija je danas bila favorit u ovom meču, ali je Gorica uspjela da priredi iznenađenje i savlada drugoplasiranu ekipu u Sloveniji. Gosti su do vodstva stigli u 59. minuti utakmice kada je mrežu Olimpije zatresao Rifet Kapić za 0:1.

Za 21-godišnjeg igrača iz Bosne i Hercegovine ovo je bio peti gol u dresu Gorice u ovoj sezoni, te je jedan od najboljih igrača u ovoj ekipi. Ipak, Olimpija je deset minuta kasnije izjednačila na 1:1 golom Eleka.

No, u prvoj minuti sudijske nadoknade Gorica je stigla do drugog gola i nova tri boda. Gol za konačnih 1:2 postigao je Zigon. Gorica je četvrta na tabeli sa 40 bodova, dok je Olimpija druga sa sedam bodova više. Ubjedljivo na prvoj poziciji je Maribor koji ima 12 bodova više u odnosu na Olimpiju.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti