Kakvo je pravilo ako lopta pogodi "pauk" kameru?

Nova kamera u prenosima Premiershipa

Kakvo je pravilo ako lopta pogodi "pauk" kameru?

E. Čaušević

Proteklog vikenda na Old Traffordu je odigran veliki derbi između Manchester Uniteda i Liverpoola na kojem je Sky Sports uveo novinu u svojim prenosima.

Sky Sports ima prava prenosa engleskog Premiershipa i svake godine se trudi da uvede neku novinu u svojim prenosima. Ovaj put iz ove engleske medijske kuće odlučili su se da postave "pauk" kameru na stadionima u Engleskoj.

Ovu kameru testirali su na meču Uniteda i Liverpoola, a to se najbolje moglo vidjeti kada su Redsi izvodili penal. Ipak, ubrzo nakon toga ljubitelji fudbala su poslali upit Sky Sportsu šta će se desiti ako lopta pogodi kameru tokom igre i ubrzo su dobili odgovor.

"U stalnom kontaktu smo sa FA. Ako lopta pogodi ovu kameru onda je pravilo da sudija uzima loptu i ponovo je vraća u igru. Želimo da gledatelji imaju osjećaj kako da su na stadionu, a pravila sigurno neće biti ugrožena jer je teško da se desi da lopta pogodi ovu kameru", poručili su iz Sky Sportsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi