Kako će izgledati sastav Arsenala naredne sezone?

S Kolašincem u timu

Kako će izgledati sastav Arsenala naredne sezone?

E. Škorić

Arsene Wenger je u maju potpisao novi ugovor, a navijači ovog kluba nadaju se da će Francuz konačno naredne sezone napraviti nešto po pitanju borbe za titulu.

Navikli su se Topnici da igraju Ligu prvaka, no naredne sezone neće uživati u najvećim klupskim mečevima, ali se nadaju da će Wenger sada napasti titulu, ma koliko god to bilo teško ostvariti u društvu Cityja, Chelseaja ili Uniteda.

U svakom slučaju, ukoliko ne odu Alexis Sanchez i Mesut Oezil, u Arsenalu mogu da budu optimisti i puno toga ovisi o tome ko će otići. Treba ipak imati na umu da bi mogao da dođe Alexandre Lacazette iz Lyona ili Kylian Mbappe iz Monaca, čime bi se pojačao napad, a već je stigao bh. reprezentativac Sead Kolašinac u defanzivni blok.

Kolašinac će zaigrati na lijevoj strani odbrane, suprotno od Hectora Bellerina, dok će trojac u odbrani činiti Holding - Mustafi - Koscielny. Centarlni dio popunit će Ramsey i Xhaka, ofanzivnije će biti Oezil i Sanchez, a u napadu isturen Lacazette, ukoliko se završe pregovori s Lyonom. Uostalom, još nekoliko velikih igrača se povezuje s Arsenalom i još ima vremena da neko od njih stigne na Emirates.

Nama je lijepo vidjeti u ovoj grafici Kolašinca, a Arsenalovi navijači voljeli bi da barem još neko novo ime bude među 11 i titula nije daleko. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi