Kad je neko majstor, majstor je i na "krompirištu"

A najmanje je pričao o lošem terenu...

Kad je neko majstor, majstor je i na "krompirištu"

Nakon sinoćnje utakmice BiH i Belgije, gotovo svi belgijski fudbaleri su u izjavama za medije u prvi plan stavljali teren na Grbavici, koji je ruku na srce stvarno bio očajan.

De Bruyne se požalio kako nije igrao na ovakvom terenu od svoje sedme godine i pozvao FIFA-u da reaguje, Batshuayi ga je uporedio sa "krompirištem", dok je Vermaelen priznao da nikada nije igrao na lošijem terenu.

Istina, i Hazard je nakon utakmice spomenuo teren u negativnom kontekstu, ali znatno umjerenije od svojih kolega. 

"Teren na Grbavici je mnogo zakomplikovao stvari i svi smo se nekako vratili u vrijeme kada smo kao djeca počeli igrati fudbal. Teren je bio veoma loš, ali smo uspjeli to prevazići i drago mi je što imamo ekipu koja se može adaptirati na sve moguće uslove. Cilj nam je bio da pobijedimo i to smo ostvarili", rekao je Hazard, valjda i sam svjestan toga da se kao vrhunski profesionalac treba pomiriti sa uslovima kakvi god oni bili i pružiti najbolje od sebe.

A, Hazard je sinoć pokazao da je fudbalski velemajstor kojeg čak ni loš, natopljen i izrovaren teren ne može zaustaviti da pokaže šta zna. Fudbaler Chelseaja se nije upisivao u strijelce, ali je zabilježio asistenciju za prvi gol Meuniera u 4. minuti, te u nekoliko navrata napravio smiješnom odbranu naše reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U nastavku pogledajte kompilaciju Hazardovih individualnih poteza sa sinoćnje utakmice, a posebno obratite pažnju na detalj na 03:54, kada su Đumić i Lulić zamalo povrijedili jedan drugog zbog Edenovog lažnjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije