Juventus preokrenuo, pa olako ispustio pobjedu u Bergamu
Foto: EPA

Seria A, 34. kolo

Juventus preokrenuo, pa olako ispustio pobjedu u Bergamu

Večeras je u 34. kolu Serije A odigran meč Atalante i Juventusa, koji je završen rezultatom 2:2. 

Prvi gol na utakmici viđen je u posljednjim sekundama prvog poluvremena, i to u mreži Buffona. Gomez je centrirao a Conti pronašao put do mreže i donio Atalanti vodstvo od 1:0 pred odlazak na odmor.

Juventus je u nastavku utakmice krenuo silovito i već u 50. minuti je poravnao na 1:1. Nakon ubacivanja Pjanića, Spinazzola je nespretnom reakcijom prevario svog golmana i donio poravnanje Staroj dami. Zanimljivo, 24-godišnji Leonardo Spinazzola je fudbaler Juventusa koji nastupa za Atalantu kao posuđen igrač.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do finiša utakmice, a onda je u 83. minuti Juventus stigao do preokreta. Miralem Pjanić je maestralno uposlio iskusnog Brazilca koji je glavom pogodio za vodstvo Stare dame od 2:1 i tada se činilo da će sva tri boda ipak pripasti gostima iz Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, da tako ne bude pobrinuo se Freuler u 89. minuti. Nekoliko igrača Juventusa je loše odreagovalo, a fudbaler Atalante uz dosta sreće zabio za konačnih 2:2.

Juventus je i dalje ubjedljivo prvi na tabeli sa devet bodova više od Rome, koja ima jednu utakmicu manje. Atalanta i dalje drži peto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Evropsku ligu.


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti