Juventus ostaje bez 'wunderkinda' zbog - traktora

Dogovor je dogovor...

Juventus ostaje bez 'wunderkinda' zbog - traktora

Na naslovnici poznatog italijanskog lista Tuttosport danas je Juventusov 'wunderkind' Moise Kean (17). 

Kean u prvom timu Juventusa teško može očekivati minutažu i spreman je ovog ljeta privremeno potražiti sreću u nekom drugom klubu, a jedan od klubova koji je izrazio želju da ga angažuje je holandski velikan Ajax. 

Prije nego što se riješi pitanje posudbe Juventus želi Keana ugovorno vezati na idućih pet godina i ponudio mu je godišnju plaću od 700.000 eura, ali pojavio se neočekivan problem. Juventusu je potreban i očev potpis, obzirom da je Kean maloljetan, a to će doći u obzir samo ukoliko torinski klub ispuni unaprijed dato obećanje. 

Naime, kada je Moise potpisivao stipendijski ugovor njegovom ocu su obećani traktori i mehanizacija za zemlju koju ima u Obali Slonovače.

"Kada smo se dogovarali, rekli su mi da nema problema, da će mi osigurati mehanizaciju, ali zajedno sa Raiolom su me prevarili. Obavijestili su me poslije da im je to previše i da ne mogu da uklope u novac koji dobija Moise."

Cijeli slučaj Keanov otac je predao na sud.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikada nisam potpisao da mu Raiola bude agent i to je činjenica. Da se ja pitam, o njegovoj karijeri bi računa vodio neko drugi", dodao je ovaj prevareni poljoprivrednik. 

Naravno, on nije slučajno tražio traktore. Sjedište firme New Holland, koja proizvodi poljoprivredne mašine, je upravo u Torinu i usko je vezana sa Juventusom. U prošlosti se na dresovima Juventusa nalazila njihova reklama. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi