Juventus na ljeto dovodi veliko pojačanje?

Lyon traži 40 miliona eura

Juventus na ljeto dovodi veliko pojačanje?

E. Čaušević

Čelnici Juventusa već lagano su počeli pripremati teren za narednu sezonu, odnosno razmišljati o novim pojačanjima.

Već odavno se govori o tome da će vezni igrač Lyona, Corentin Tolisso, svoju karijeru na kraju ove sezone nastaviti u dresu Stare dame. Juve je prvobitno s francuskom ekipom dogovorio da će u suprotnom smjeru ići Mario Lemina, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Naime, kako prenose italijanski mediji Lyon je odlučio da odbije ponudu Juventusa da Lemina dođe u ovaj klub u zamjenu za Tolissoa, te su čelnicima Juventusa poručili da će ga pustiti samo u slučaju da plate 40 miliona eura.

No, aktuelni prvak Italije ima opciju da Leminu proda na kraju sezone u Marseille, a novac od transfera mogao bi biti uložen za dovođenje Tolissoa. Pored Juventusa interes za veznog igrača Lyona pokazao je i Inter koji je spreman da plati sumu koju traže Francuzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, problem Interu predstavlja činjenica da je Tolisso poručio čelnicima kluba da Juve ima prednost u odnosnu na ostale klubove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi