Juve nudi Pjanića Arsenalu, ali zauzvrat traži prvu zvijezdu

Transfer špekulacije

Juve nudi Pjanića Arsenalu, ali zauzvrat traži prvu zvijezdu

Prema pisanju uglednog francuskog sportskog portala Football.fr, Arsenal i Juventus bi uskoro mogli napraviti spektakularnu razmjenu fudbalera u koju je uključen i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Kako se navodi, Juventus je spreman odreći se Pjanića i to u zamjenu za ponajboljeg igrača Arsenala Alexisa Sancheza, koji bi mogao krenuti u suprotnom smijeru.

Pjanić je ove sezone postigao pet pogodaka na 13 utakmica u Seriji A i to je sasvim pristojna statistika za jednog veznjaka, ali čini se da u Torinu ipak nisu u potpunosti zadovoljni partijama našeg reprezentativca.

U prilog tim tvrdnjama ide i odluka trenera Juventusa Massimiliana Allegrija koji će u narednom periodu vjerovatno 'preseliti' Pjanića na klupu, o čemu su već pisali italijanski mediji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko bi zaista došlo do ove razmjene, Alexisu bi to bio povratak u Seriju A gdje je nekada s mnogo uspjeha nastupao za Udinese, iz kojeg je i napravio veliki transfer u Barcelonu 2011. godine.

Za sada nema dodatnih informacija o ovoj razmjeni, a ostaje da se vidi hoće li u Arsenalu pristati da puste fudbalera koji je ove sezone njihov daleko najkorisniji igrač.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti