Juve nemoćan bez Pjanića, trka za Scudetto i dalje otvorena

Fiorentina bolja od Juventusa

Juve nemoćan bez Pjanića, trka za Scudetto i dalje otvorena

E. Škorić

Juventus je u Firenci poražen od Fiorentine s 2:1 i tako je upisao svoj četvrti ovosezonski poraz.

Meč je bolje otvorila Fiorentina, koja nije pokazivala ni trunku respekta prema aktuelnom prvaku. U 10. minuti Matias Vecino je pogodio stativu gostujućeg gola.

Fiorentina je u 37. minuti stigla do vodstva. Federico Bernareschi je uposlio Nikolu Kalinića, a sjajni hrvatski napadač nastavio golgetersku seriju.

U finišu prvog dijela Gonzalo Higuain je imao šansu za Staru damu, ali mu je udarac izblokiran, pa se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 1:0.

Juve je bio na koljenima u 54. minuti, kada je Milane Badelj šutirao iz velike udaljenosti, a lopta je odsjela u mreži gostiju iz Torina.

Brzo se Juve vraća. Samo četiri minute kasnije Higuain je jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu i vratio nadu Torinezima. Uslijedili su žestoki napadi gostiju, ušao je i Mario Mandžukić, ali se domaćin branio svim silama

Potražite više informacija na temu Serie A:

U današnjem meču bh. reprezentativac Miralem Pjanić nije dobio šansu u sastavu Juventusa. Allegri je odlučio da ga odmori, a očito da to nije bila baš ispravna odluka.

Ovim porazom Juve ostaje na vrhu sa 45 bodova, ali Roma sada ima samo bod manje, doduše i utakmicu više. Fiorentina je osma sa 30 bodova.


 



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi