Jovetić: U Sevillu sam prešao zbog Reala

Crnogorac objasnio razlog

Jovetić: U Sevillu sam prešao zbog Reala

Stevan Jovetić je u razgovoru za španske medije objasnio zbog čega je došao u Sevillu. 

Crnogorac je u Sevillu stigao na zimu kao posuđen igrač Intera i momentalno je postao jedan od ključnih igrača u timu iz Andaluzije. Glavni razlog zbog kojeg je prihvatio poziv Seville leži u - Real Madridu. 

"Još kao dječak sam uvijek gledao španski fudbal. Od tada ga volim i tako će biti zauvijek. Kada je došao poziv iz Seville poželio sam da odmah započnem novu avanturu i ispištem novu stranicu u karijeri. Svi koje sam konsultovao su mi rekli da je trener Sampaoli fenomenalan, da je ovo odličan klub i da navijači cijene svoje ljude. Sve to vidim sada kada sam tu", izjavio je Jovetić i potom otkrio kako su tekli pregovori.

"Nakon što sam spustio slušalicu, otišao sam na internet da vidim s kim igraju sljedeću utakmicu. Vidio sam da Sevilla igra tri meča sa Realom u samo 15 dana, pa sam odmah pozvao agenta i rekao mu da što prije sredi transfer. To su utakmice o kojima svaki fudbaler sanja", zaključio je Jovetić. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dosadašnjem dijelu sezone Jovetić je postigao dva gola uz tri asistencije u La Ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi