Jovetić karijeru nastavlja u Francuskoj?
Foto: EPA

Marseille zainteresovan za Crnogorca

Jovetić karijeru nastavlja u Francuskoj?

Fudbaler Intera Stevan Jovetić se od januara ove godine nalazio na posudbi u Sevilli, a sada se čini da španski klub neće iskoristiti priliku da otkupi njegov ugovor, već da će Jovetić karijeru nastaviti u Francuskoj.

Prema španskim medijima, Marseille je spreman platiti Interu 14 miliona eura i tako dovesti Crnogorca u svoje redove, dok bi za realizaciju ovog transfera trebao biti zadužen sportski direktor Marseillea Andoni Zubizarreta koji je već započeo pregovore sa Jovetićevim predstavnicima.

Špekuliše se da u Sevilli nisu voljni Interu platiti visoku cijenu za Jovetića koji je od svog dolaska u Andaluziju postigao šest pogodaka.

Inter, iz kojeg je Jovetić i došao na posudbu, želi rasprodati višak igrača kako bi ova ekipa ispunila uslove FIFA-inog finansijskog fair playa, te na taj način bila u mogućnosti dovesti nove igrače.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi