Josip Iličić od ljeta u La Ligi?

Želi ga Sevilla

Josip Iličić od ljeta u La Ligi?

Reprezentativac Slovenije Josip Iličić bi nakon završetka sezone mogao napustiti Fiorentinu i okušati se u španskoj La Ligi.

Prema pisanju španskih medija, interes za ovog veznjaka pokazala je Sevilla, koja je za njega spremna poslati ponudu vrijednu 10 miliona eura.

Iličić je u Fiorentinu stigao 2013. godine iz Palerma, a ove sezone je na 30 nastupa postigao pet golova za klub iz Firence.

Fiorentina je već najavila remont ekipe za sezonu 2017/2018., pa nije isključeno da se odreknu Iličića za obeštećenje koje je prethodno navedeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Josip Iličić je rođen 29. januara 1988. godine u Prijedoru, a prije dolaska u Italiju je nastupao za Britof, Bonifiku, Interblock, Maribor u svojoj domovini.

Za reprezentaciju Slovenije je debitovao 2010. godine a do sada je sakupio 43 nastupa i postigao dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi