Joe Hart bi mogao ostati u Torinu

Hart sretan u Italiji

Joe Hart bi mogao ostati u Torinu

D. Rakanović

Golman Joe Hart nagovijestio je da bi mogao potpisati ugovor sa Torinom, nakon što je priznao da je potpuno sretan što je u italijanskom fudbalu.

Hart je pred početak sezone došao na posudbu u Torino iz Manchester Cityja, nakon što je menadžer Citya Pep Guardiola rekao da ne računa na njega. Kako navode britanski mediji, španski stručnjak i dalje je ostao pri svom mišljenju da mu Hart nije potreban, pa će ovaj golman predstojeće ljeto promijeniti sredinu. 

I sam Hart je priznao da je svjestan da će najvjerovatnije biti višak u Cityu, te da želi otići negdje gdje će braniti. 

Mnogi klubovi su pokazali interesovanje za Harta, a u trku za dovođenje ovog golmana nedavno se uključio i Southampton. Ipak, Hart je rekao da će razmisliti o ostajanju u Italiji i potpisu ugovora za Torino. 

"Iskreno sam zadovoljan sa fantastičnom dobrodošlicom. Veoma sa zahvalan navijačima za sve što mi pružaju. Uzeću to u obzir kada budem odlučivao o budućnosti, ali za sada ostajem koncentrisan na Torino i ono što trebam uraditi", rekao je Hart, prenosi Football Italia.

Hart je rekao da nema ničega što mu se ne dopada u vezi italijanskog fudbala, od navijača do trenera, Serije A i kulture italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sezona je počela veoma dobro, a nakon toga smo ispustili previše bodova u posljednjim utakmicama, ali imamo vremena da to nadoknadimo. Bez obzira na naš konačan plasman na tabeli, siguran sam da ćemo ga zaslužiti", zavšio je Hart.

Engleski golman je u dresu Torina branio 26 puta, sačuvavši mrežu netaknutu u šest utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi