Jedvaju s računa uzeli pola miliona kuna

Žrtva prevaranata

Jedvaju s računa uzeli pola miliona kuna

  Tin Jedvaj bio je žrtva prevaranata koji su mu s bankovnog računa počistili pola miliona kuna.

Prema natpisima Jutarnjeg lista, hrvatskom fudbaleru iz redova Bayera je s računa u Zagrebačkoj banci najprije 5. septembra 2016. godine ovršeno 132.047 kune, a dan poslije još 370.185 kuna - ukupno 503.132 kune!

Račun tvrtke na koju je otišao novac je blokiran, a na osnovu dokumentacije je utvrđeno da je neko ustvari napravio krivotvoreno rješenje o ovrsi. Jedvaja je, kako se navodi, ovrsila tvrtka Adnatog usluge koju su osnovali supružnici, ali nakon prodaje nisu ni slutili da će biti iskorištena za razrađenu prevaru. 

“Mi smo prošle godine željeli ugasiti tvrtku, no iz javnobilježničkog ureda su nam rekli kako bi bilo jednostavnije da je prodamo, što smo i učinili”, kazao je osnivač tvrtke Andatog usluge. 

Cijeli slučaj policiji je bio prijavio Tinov otac Zdenko koji je svojevremeno igrao za Velež. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi