Januar će biti mjesec odluke za Messija i Barcu
Foto: EPA

Još uvijek nije produžio ugovor

Januar će biti mjesec odluke za Messija i Barcu

E. Čaušević

Argentinski napadač Lionel Messi još uvijek nije produžio ugovor s Barcelonom koji ističe na kraju ove sezone.

Drama oko novog ugovora jednog od najboljih igrača svijeta traje već mjesecima. Barcelona je prije nekoliko mjeseci objavila da je dogovor postignut i da je Messi potpisao novi ugovor, ali se na kraju ispostavilo da ove informacije nisu tačne. Iako malo ko od navijača Barce vjeruje da će Messi napustiti klub dokazano je da je u fudbalu sve moguće.

Prema pisanju španskih medija Messi još uvijek nije donio odluku oko novog ugovora iako već mjesecima pregovara s Barcom. Navodno, Argentinac želi sačekati šta će se desiti u Kataloniji nakon svih priča oko referenduma, te kako će čelnici ovaj put odraditi posao u zimskom prelaznom roku.

Kako piše Mundo Deportivo Messi želi sačekati sami kraj januarskog prelaznog roka da donese svoju odluku oko novog ugovora. Argentinac je, navodno, postavio nekoliko uslova za čelnike kluba i poručio im da moraju dovesti nekoliko zvučnih igrača kako bi on ostao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da se Barcina igra sada zasniva samo na Messiju nakon što je Neymar otišao u PSG. Argentinac ima svoju listu želja sa mogućim pojačanjima, a mediji na Pirinejima prenose da se na njoj nalaze Angel Di Maria i Coutinho. Očito je da će čelni ljudi Barce morati "zasukati" rukave i baciti se na posao u januaru. Jer ukoliko Messi ne bude zadovoljan ekipom onda priča da će napustiti Barcelonu neće biti više tako "čudna".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi