Jack Butland nova "jedinica" Arsenala?
Foto: EPA

Od naredne sezone na Emiratesu?

Jack Butland nova "jedinica" Arsenala?

M. Šljivak

Jack Butland, 24-godišnji golman Stoke Cityja, mogao bi pojačati ekipu Arsenala.

Ekipa iz Londona traži golmana za narednu sezonu. Petr Čech i David Ospina navodno nisu više u planovima rukovodstva tima s Emiratesa i sigurno je da će bar jedan od njih napustiti klub.

Iako su se mnoga imena povezivala sa Arsenalom, od naredne sezone bismo kao jedinicu ovog tima mogli gledati Jacka Butlanda.

Golman Stokea je iznenađen što ga povezuju s prelaskom u Arsenal, jer već godinu dana nije branio zbog serije povreda članka.

"Čini se da sam prethodnih godina bio dobar", našalio se Butland u razgovoru za Stoke Sentinel i dodao je.

"Pozitivan sam zbog svega iako sam dugo vremena van terena. Fokusiran sam na Stoke City. Međutim, moram istaći veliku zabrinutost oko povratka na teren. Imam malo straha, ali nadam se da ću do kraja sezone odigrati barem nekoliko utakmica", istakao je ovaj golman.

Butland je karijeru počeo u Birminghamu, a član Stoke Cityja postao je 2013. godine. Predviđa mu se velika karijera, koja je nažalost usporena serijom velikih povreda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni golman tešku povredu je doživio 26. marta prošle godine u prijateljskom meču između reprezentacija Engleske i Njemačke.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi