Izvučeni parovi baraža za Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Hrvatska protiv Grčke

Izvučeni parovi baraža za Svjetsko prvenstvo

Danas je u Zurichu održan žrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a u bubnju se našlo osam evropskih selekcija.

Nosioci u žrijebu za baraž su bile selekcije Italije, Hrvatske, Švicarske i Danske, a nenosioci Švedske, Irske, Grčke i Sjeverne Irske.

Voljom žrijeba je odlučeno da se u baražu za Mundijal sastanu:

Sjeverna Irska - Švicarska

Hrvatska - Grčka

Danska - Republika Irska

Švedska - Italija

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vjerovatno bi se duel Švedske i Italije mogao nazvati poslasticom baraža, ali svakako da bi vrlo neizvjesno trebalo biti i u dvomeču Danske i Republike Irske, koje su vrlo približne kvalitetom. Kada je riječ o Hrvatskoj, jasno je da su naši zapadni susjedi mogli proći i bolje, dok je najbolje prošla Švicarska koja će ipak biti priličan favorit protiv Sjeverne Irske.

Prve utakmice baraža igraju se od 9. do 11. novembra, a revanši su na rasporedu od 12. do 14. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi