"Ima manje utakmica od Spahića, kako može biti legenda?"
Foto: EPA

Navijači Seville o Sergiju Ramosu

"Ima manje utakmica od Spahića, kako može biti legenda?"

M. Šljivak

Veliki obračun imao je prethodne sedmice Sergio Ramos s navijačima svog nekadašnjeg kluba Seville.

Ramos je dobio velike uvrede s tribina Ramon Sanchez Pizjuan stadiona, a defanzivac Kraljeva im nije ostao dužan i konstantno je provocirao domaće navijače.

Zato su najvatreniji navijači tima iz Andaluzije je pokrenuo peticiju da se Ramos proglasim personom non-grata u Sevilli.

Također, ne žele da se ovaj fudbaler oslovljava kao legenda kluba, jer on to nije.

"Možemo razumijeti da Real ima ogromnu propagandnu mašinu, koja tvrdi da je Sergio Ramos legenda Seville. Kako može biti legenda kada ima manje odigranih utakmica za klub od igrača poput Emira Spahića, Romarica, Arouna Konea i mnogih drugih", navodi se.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ramos je samo jednu sezonu odigrao u prvom timu Seville. U sezoni 2004/2005 nastupio je u 39 mečeva, nakon čega je otišao u Real Madrid.

S druge strane Emir Spahić je za ovaj tim odigrao ukupno 44 utakmice i nastupao je u ovom klubu od 2011. do 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi