Icardi je klasa, spektakl na Meazzi pripao Interu!

Sjajan milanski derbi

Icardi je klasa, spektakl na Meazzi pripao Interu!

Večeras je na Giuseppe Meazzi odigran veliki derbi Intera i Milana, koji je bio pravi fudbalski spektakl. Heroj utakmice bio je Mauro Icardi, koji je hat-trickom donio pobjedu Interu rezultatom 3:2 i tako potvrdio da je napadač svjetske klase.

Inter je bolje ušao u utakmicu i imao je prvu priliku u 13. minuti, kada je Candreva pogodio prečku. Zaprijetio je deset minuta kasnije i Miranda, ali je šutirao pored gola.

Ipak, u 28. minuti formalni domaćin ovog susreta dolazi do zasluženog vodstva. Icardi je iskoristio fantastičnu asistenciju Candreve i zabio za 1:0 i erupciju oduševljenja među navijačima Intera na krcatim tribinama.

Do kraja poluvremena, Milan je preko Borinija imao veliku šansu za poravnanje, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0.

Milan je u drugom poluvremenu zaigrao kao preporođen i promašio je nekoliko odličnih prilika za izjednačenje, sve do 56. minute kada je Suso lijepim udarcem konačno donio Rossonerima poravnanje. Milan je nastavio da napada, Handanović je spašavao Inter a onda je kao grom iz vedra neba stigao pogodak na drugoj strani.

Perišić je ubacio, a Icardi fantastično odreagovao i postigao gol za vodstvo Intera od 2:1. U 81. minuti, Milan je ponovo izjednačio i to preko Bonaventure, a u 89. minuti dosuđen je jedanaesterac za Inter. Rodriguez je napravio glupost i dao Icardiju idealnu priliku da dođe do hat-tricka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac to, naravno, nije propustio iskoristiti i savladao je Donnarummu za pobjedu Intera od 3:2. Icardi je do večerašnje utakmice postigao samo jedan gol Milanu, a večeras je to uradio čak tri puta i na kraju bez konkurencije nosi epitet igrača utakmice.

Inter sada zauzima drugo mjesto na tabeli sa 22 boda, dva manje od Napolija, dok je Milan i ove sezone nastavio sa skromnim partijama uprkos remontu na ljeto. Rossoneri su deseti sa svega 12 bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi