Ibrahimović ispisao historiju Lige prvaka

Jedini kojem je to uspjelo

Ibrahimović ispisao historiju Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda poraženi su večeras na gostovanju protvi Basela (1:0) u meču grupne faze Lige prvaka.

Crveni đavoli su osigurali plasman u nokaut fazu Lige prvaka, ali sigurno da Jose Mourinho nije očekivao poraz svoje ekipe u Baselu. U finišu utakmice zaigrao je i Zlatan Ibrahimović koji se oporavio od teške povrede koljena zbog koje je s terena izbivao skoro sedam mjeseci.

Ibrahimović je odigrao posljednjih 15-tak minuta utakmice, ali će dugo pamtiti ovaj meč u Baselu. Naime, švedski napadač je večeras upisao svoje ime u historiju ovog takmičenja jer je postao prvi fudbaler ikada koji je igrao u Ligi prvaka za sedam različitih ekipa.

Ovaj 36-godišnji napadač u Ligi prvaka debitovao je u dresu Ajaxa, a kasnije je ovo takmičenje igrao još s Juventusom, Interom, Barcelonom, Milanom, PSG-om i sada Manchester Unitedom. Ibra je prethodno dijelio ovaj rekord sa Nicolasom Anelkom i Javierom Saviolom koji su igrali za šest različitih klubova u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi