I Arsenalov sponzor bocnuo Tottenham
Foto: EPA

Nakon osvajanja FA Kupa

I Arsenalov sponzor bocnuo Tottenham

Teme:

Samo prije nekoliko dana Arsenalovi navijači su bili izrazito nezadovoljni trenerom ekipe Arseneom Wengerom, ali i klubom u cjelini. Njihovo nezadovoljstvo je bilo, u velikoj mjeri, prouzrokovano jako lošom sezonom koju je Arsenal imao u Premier ligi.

Ekipa Arsenala nije uspjela doći do pozicija koje vode u Ligu prvaka, ali nakon pobjede nad Chelseajem u finalu FA Kupa čini se da nezadovoljstvo simpatizera ekipe sa Emiratesa polako jenjava.

Navijači Arsenala su ubrzo nakon osvajanja trofeja u FA Kupu na društvenim mrežama započeli sa provokacijama na račun Tottenhama i njihovih navijača, koji su isto uradili nakon što je njihov klub ovu sezonu završio bolje plasiran od gradskih rivala.

A ono što je sve navijače Arsenala oduševilo je i potez Pume, sponzora i proizvođača dresova njihove ekipe.

Naime, i iz Pume su odlučili "bocnuti" Pjetlove.

Nakon što je Arsenal na oficijelnom Twitter profilu objavio video posvećen velikoj pobjedi u finalu FA Kupa na Wembleyju, sa zvaničnog profila Pume su dodali:

"I to na njihovom novom domaćem terenu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ova provokacija je jasno upućena Tottenhamu, s obzirom na to da će ova ekipa naredne sezone svoje domaće utakmice igrati upravo na Wembleyju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi